Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Dit is waarom heel Nederland kijkt naar Maestro en Heel Holland Bakt

De ontknoping van Maestro en de start van een nieuw seizoen Heel Holland Bakt vanavond staan garant voor een miljoenenpubliek voor NPO 1. Wat is toch de aantrekkingskracht van deze programma’s, die de ambachten van weleer in de schijnwerpers zetten?

Het zijn ogenschijnlijk twee heel verschillende programma’s. Bij de een staat buurvrouw Tina te zwoegen op de perfecte appelflap, bij de ander probeert een BN’er een orkest van professionele muzikanten te leiden. De een zo herkenbaar, iemand als jij en ik die zich toevallig heeft toegelegd op het perfectioneren van de baksels die we thuis ook wel eens maken. De ander een onbereikbare beroemdheid die iets doet met wat vaak wordt gezien als ‘moeilijke muziek’. 

  1. Na ‘Paltrow’s vaginageur’ nu ook ‘penisgeurkaars’ als  statement tegen loonkloof

    Na ‘Paltrow’s vaginageur’ nu ook ‘penisgeur­kaars’ als statement tegen loonkloof

    Vorige week bracht Gwyneth Paltrow’s lifestylemerk Goop een kaars op de markt die zou ruiken naar Gwyneth’s vagina. Taxi, een Canadees reclamebureau, kwam op de proppen met een variant die ruikt naar, jawel, penis. De kaars is qua uiterlijk identiek aan die van Gwyneth maar kost toch 33 procent meer. Daarmee wil het bedrijf de loonkloof aankaarten die er nog steeds tussen mannen en vrouwen bestaat.