Memphis Depay on Instagram: ""Fall Back" is out now! Check out the official music video for my new single by clicking the link in my bio! 🙏🏽🌎🏁"

91.2k Likes, 1,637 Comments - Memphis Depay (@memphisdepay) on Instagram: ""Fall Back" is out now! Check out the official music video for my new single by clicking the link..."

Depay schittert in nieuwe videoclip met bekende rappers en voetballers

VideoWe kennen Memphis Depay tegenwoordig niet alleen als succesvol voetballer, maar ook als rapper. De 25-jarige spits van Olympique Lyon heeft vandaag zijn nieuwe nummer Fall Back gelanceerd, inclusief een videoclip waarin onder meer de Rotterdamse rapper Winne te zien is. Depay kan rekenen op veel support. ‘Geweldig! Kan niet stoppen met luisteren', schrijft een fan.

Peperdure vliegtuigen, waardevolle sieraden en extreem kostbare auto's: Depay schroomt niet om zijn liefde voor luxe spullen in zijn videoclips te showen. En hij heeft niet alleen in dat opzicht uitgepakt, ook zijn er diverse bekende voetballers en rapper in de clip, die in de Nederlandse havenstad Rotterdam is opgenomen, te zien.

Collega-internationals Steven Bergwijn, Tonny Vilhena en Justin Kluivert en de Rotterdamse rapformatie Broederliefde, de Rotterdamse rappers Winne en Ronnie Flex: er is geen ontkomen aan de hoeveelheid bekende Nederlanders in de videoclip. Depay rapt onder meer over zijn 'terugkeer naar the hood (Rotterdam, red.)’ en over de jonge generatie ‘kings‘, waar hij hoogstwaarschijnlijk mee verwijst naar zijn Rotterdamse vrienden.

De clip is inmiddels al bijna 140.000 keer bekeken en kan rekenen op meer dan 1300 reacties. ‘Geweldig, kan niet stoppen met luisteren', schrijft iemand. Een ander: ‘Depay schrijft geschiedenis in twee totaal verschillende industrieën.’

Buiten de reacties van internationale fans, wordt het nummer van Depay ook door andere grote voetbalsterren gepromoot. Zo deelt Ajax-speler Quincy Promes het nieuwe lied op zijn Instagram-account, maar ook Ryan Babel en Jerome Boateng promoten de nieuwe single van hun vriend.

Volledig scherm
Memphis Depay in het shirt van zijn club Olympique Lyon. © REUTERS