Volledig scherm
Queen Elizabeth voorafgaand aan een diner in april. © Getty Images

De Queen zoekt een kok, maar rijk word je er niet van

Ben jij kok én royalty-fan? Dan is dit jouw lucky day, want Buckingham Palace is op zoek naar een goede kok. Fortuinen mag je echter niet verwachten, want de Queen betaalt haar chef het niet al te royale bedrag van omgerekend 2000 euro bruto per maand.

In de functieomschrijving staat dat de toekomstige ‘Demi Chef de Partie’ moet voldoen aan de ‘hoogste standaarden’. Daarnaast moet de kok ook bereid zijn om het land door te reizen om te koken in de verschillende kastelen van de koninklijke familie. Bovendien is kunnen werken in een team belangrijk, net als een ‘hands-onmentaliteit’ en een dosis ervaring op het hoogste niveau. Voor dat alles alles stelt de koninklijke familie een jaarsalaris van 22.076,04 pond ter beschikking, dat overeen komt met 24.442 euro, ofwel 2029,25 euro bruto per maand. Je kunt, onder leiding van meer ervaren collega's, overigens nog wel doorgroeien.

Het is algemeen bekend dat de Queen haar eetgewoontes hoog in het het vaandel heeft staan, de 93-jarige monarch is een echte zoetekauw. Zo vertelde de voormalige koninklijke chef Darren McGrady ooit dat de koningin nergens heen gaat zonder chocoladekoekjes en dat ze zichzelf iedere dag trakteert op een plakje huisbereide cake. Het gaat zelfs zover dat ze voor een treinreis naar een ander paleis telkens een dessertje meeneemt voor onderweg. 

Haar favoriete gerecht gaf Elizabeth II nog niet prijs, maar zal ongetwijfeld uit de Franse keuken komen. In april zocht de Queen nog een souschef gespecialiseerd in Franse cuisine.

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.