Volledig scherm
© Marcel Wagenaar

Danny de Munk wil geen grote risico's meer nemen: ‘Maanden werk en stress, dat wil ik niet meer’

Danny de Munk (49) is liever te gast bij grote concerten dan dat hij zelf de hoofdact is. De zanger durft financieel het risico niet te nemen nadat hij een paar jaar geleden veel geld verloor.

Volgens De Munk zijn de tijden in muziekland veranderd. ,,Als ik Ahoy of het Sportpaleis zou proberen te vullen, moet ik opboksen tegen grote bedrijven die kaarten opkopen van een concertreeks om uit te delen aan hun klanten. Als je die steun achter je hebt, is het natuurlijk iets minder risicovol om vijf keer Ahoy te boeken. Daar kan ik niet tegenop. Ze mogen me altijd contacteren, maar da’s nog nooit gebeurd’', vertelt hij tegen het Vlaamse weekblad Dag Allemaal.

De artiest denkt dat hij niet commercieel genoeg is. ,,En ik wil mezelf ook niet veranderen. Het bedrijf achter Danny de Munk, dat is Jen (zijn vrouw Jenny, red.) en ik. Ik neem dan ook geen te grote risico’s.’'

Toch waagde De Munk zich in 2012 aan een eigen tour. Dat leverde vooral veel stress op. Zo draaide een gigantische spiegelbal die boven het publiek hing, niet. ,,En financieel was het ook niet de moeite. Niet erg, want ik doe toch alles uit passie, en ik ben altijd heel zorgvuldig met mijn geld ­omgegaan. Maar in die eigen productie, in 2012 was dat, had ik 140.000 euro privégeld gestoken. En ik heb er 10.000 euro aan verdiend. Bruto, hé. Maanden werk en stress. Dat wil ik niet meer, ik ga mezelf niet meer veranderen.’’

  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”