Zangeres Pink.
Volledig scherm
Zangeres Pink. © EPA

Corona voor Pink engste wat ze ooit heeft meegemaakt: ‘Kon geen adem meer halen’

Pink heeft voor het eerst details gegeven over de afgelopen periode waarin ze ziek was door het coronavirus. ,,Dit is het engste wat ik ooit heb meegemaakt in mijn hele leven”, zei de zangeres vandaag in The Ellen DeGeneres Show.

Pink (40) kreeg half maart ziekteverschijnselen, kort nadat haar zoontje Jameson (3) ziek werd. Toen gingen er echter nog geen alarmbellen af. ,,Driejarigen worden continu ziek. Het begon met koorts, later kreeg hij ook buikpijn, diarree en pijn op de borst. En weer later hoofd- en keelpijn. Het was van alles wat. Elke dag was er weer een nieuw symptoom maar de koorts bleef en ging niet weg.”

De zangeres, die lijdt aan astma, werd twee dagen later ziek. ,,Ik voelde me niet goed, ik was moe, kreeg het koud en was misselijk. Maar ik kreeg geen koorts. Ik kreeg niet de symptomen waar je op moet letten.” De klachten verergerden echter: ,,Ik werd midden in de nacht wakker en kon geen adem meer halen. Ik had voor het eerst in dertig jaar weer een vernevelaar nodig. Toen begon ik echt bang te worden.”

Pink kreeg een test thuisgestuurd en werd positief bevonden. Ze bleef met haar zoontje thuis om uit te zieken. Ze zijn nu zo goed als hersteld, aldus Pink. ,,Het gaat goed met ons”, zei ze tegen Ellen DeGeneres. ,,Dit is een betere week dan vorige week.”

Eerder doneerde Pink al een miljoen om het virus te bestrijden: een helft naar het ziekenhuis in Philadelphia waar haar moeder heeft gewerkt, de andere helft naar het speciale COVID19-fonds van Los Angeles.