Volledig scherm
Placido Domingo. © EPA

Concerten Placido Domingo afgezegd na beschuldigingen van seksueel wangedrag

Het San Francisco Opera en het Philadelphia Orchestra hebben optredens van operazanger Placido Domingo afgezegd. De zanger wordt beschuldigd van seksuele intimidatie.

De Salzburger Festspiele laten het concert van Domingo op 31 augustus wel doorgaan. Metropolitan Opera van New York wil eerst het onderzoek van de LA Opera afwachten voordat er overgegaan wordt tot eventuele maatregelen. In principe treedt hij volgende maand op in The Met, zoals de New Yorkse opera in de volksmond heet.

Domingo, die wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden, wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan en zouden zijn begonnen in de jaren tachtig. Dat bleek deze week uit berichtgeving van persbureau AP. Zeker twee vrouwen zeggen dat ze seks hebben gehad met Domingo toen ze aan het begin van hun carrière stonden. Ze voelden zich onder druk gezet en durfden geen ‘nee’ te zeggen.

Domingo spreekt de beschuldigingen tegen en noemt ze ‘inaccuraat’. In een verklaring aan CNN laat de tenor weten dat hij altijd met wederzijdse instemming heeft gehandeld. Wel zegt de huidige artistiek leider van de Los Angeles Opera dat de tijden zijn veranderd. ‘Toch is het pijnlijk om te horen dat ik mogelijk iemand van streek heb gemaakt of ongemakkelijk heb laten voelen.’

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.