Volledig scherm
Chris Martin van Coldplay. © EPA

Coldplay kondigt dubbelalbum aan op wel heel bijzondere manier

Het lijkt erop dat Coldplay volgende maand voor het eerst in vier jaar weer een nieuw album uitbrengt. De wereldberoemde band kondigde het nieuws niet groots aan maar deed dat juist klein, door een brief te sturen naar een van hun fans. In het bericht dat de Britse Lena Tayara thuisgestuurd kreeg staat dat Coldplay op 22 november een dubbelalbum uitbrengt.

In de op een ouderwetse schrijfmachine getikte brief staat dat Coldplay ‘100 jaar’ aan het project, getiteld Everyday Life, heeft gewerkt. De ene helft krijgt de titel Sunrise, terwijl de andere Sunset gaat heten.

Lena dacht in eerste instantie dat ze in de maling genomen werd, maar de brief is ondertekend door alle bandleden en op internet zijn inmiddels ook de eerste tekenen verschenen van een nieuw project. Zo staat op de website van Coldplay een logo van een zon en een maan en werd op Twitter een eerste audioteaser van 15 seconden gedeeld.

Coldplay is een van de grootste bands van de 21ste eeuw. Het laatste album, A Head Full Of Dreams, kwam in december 2015 uit. Daarna verscheen nog wel de EP Kaleidoscope en een klein zijproject met Pharrell Williams onder de naam Los Unidades. Sinds 2017 is het zo goed als stil rond de groep met frontman Chris Martin.

Coldplay on Twitter

https://t.co/Ti2ym8wJAl

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.