Volledig scherm
Dj Philippe Zdar © AFP

Cassius-dj overleden na val van gebouw

Philippe Zdar, lid van het Franse houseduo Cassius, is woensdag op 50-jarige leeftijd overleden. De producent is per ongeluk gevallen van een gebouw in Parijs, heeft zijn agent laten weten aan Franse media.

Cassius, dat Zdar vormde met Boom Bass, brak eind jaren tachtig door in het Franse clubcircuit. In Nederland is Cassius vooral bekend van de nummers Cassius 1999, Feeling For You en The Sounds of Violence (Feel Like I Wanna Be Inside of You).
Het duo bracht in totaal zeven albums uit, de laatste (Ibifornia) verscheen in 2016. Naast zijn werk voor Cassius produceerde Zdar voor onder meer Phoenix, Cat Power en Kanye West.

Volledig scherm
Het Franse electroduo Cassius, Philippe Zdar (rechts) en Hubert Boombass. © AFP
  1. Maleisië in de ban van plotselinge echtscheiding oud-koning en Russische ex-miss

    Maleisië in de ban van plotselin­ge echtschei­ding oud-ko­ning en Russische ex-miss

    De Maleisische sultan en prins Sultan Muhammad V (50), die zich in januari na een regeringsperiode van twee jaar terugtrok als koning van Maleisië omdat seksfoto's waren opgedoken van zijn Russische echtgenote Oksana Voevodina (27), heeft tot grote ontsteltenis van zijn voormalige onderdanen toch maar besloten te gaan scheiden van zijn vrouw. De ontstane situatie wordt in Maleisië getypeerd als ‘koningsdrama’.