Carice wint met Game Of Thrones-collega's Emmy voor beste dramaserie

videoCarice van Houten won vannacht samen met haar collega's van Game of Thrones een belangrijke prijs bij de Emmy Awards. De serie ging er in Los Angeles vandoor met het beeldje voor beste dramaserie, een van de meest prominente onderscheidingen bij de prestigieuze televisieprijzen.

Van de 32 nominaties die de populaire fantasyserie had ontvangen, werden er twaalf verzilverd. ‘We won’, jubelt Van Houten op Instagram. Zij speelde de rol van de rode priesteres Melisandre. Makers van de serie David Benioff en D.B. Weiss bedankten in hun speech ‘de hardst werkende crews ter wereld’ voor het maken van de show. Ze grapten daarbij dat het een wonder is dat de crewleden van de drakenserie überhaupt nog leven. Ook bedankten ze de cast van de serie die dit voorjaar na acht seizoenen stopte. De acteurs maakten volgens de makers ‘alles wat we schreven beter.’

Een grote groep castleden verzamelde zich na de overwinning op het podium van de awardshow in Los Angeles. Onder hen Carice van Houten, die afgelopen week naast de Emmy voor beste gastrol in een dramaserie greep. Game Of Thrones liet met de overwinning Better Call Saul, Bodyguard, Killing Eve, Ozark, Pose, Succession en This Is Us achter zich.

Amazon-comedy Fleabag werd als de grote winnaar bij de Primetime Emmy Awards gezien, met beeldjes in belangrijke categorieën beste comedyserie, beste scenario en beste regie. Bedenker Phoebe Waller-Bridge ging er vandoor met de award voor beste actrice in een comedy.

Kijk hieronder naar de modecreaties van de sterren op de rode loper van de Emmy Awards:

Volledig scherm
Game of Thrones-acteurs Kit Harington, Emilia Clarke, Gwendoline Christie, Nikolaj Coster-Waldau en Carice van Houten (vlnr.) gisteravond op het podium bij de Emmy's © Getty Images
Volledig scherm
De cast van Game of Thrones © REUTERS