Cara Delevingne.
Volledig scherm
Cara Delevingne. © EPA

Cara Delevingne: ‘Weinstein vroeg me man in te huren om mijn geaardheid te verbergen’

Topmodel en actrice Cara Delevingne (27) is naar eigen zeggen in het verleden ook slachtoffer geworden van Harvey Weinstein (67). De Britse vertelt aan Net-a-Porter dat de van seksueel misbruik verdachte producent haar ooit zonder goedkeuring heeft geprobeerd te zoenen én heeft aangeraden een man in te huren om te verbergen dat ze op vrouwen valt.

,,Toen ik net audities aan het doen was, benaderde Weinstein me en noemde hij enkele namen van mijn bekende vrienden. Bij elk van hen vroeg hij of ik de lakens al gedeeld had met hen”, vertelt Delevingne, die zichzelf als seksueel fluïde omschrijft en een koppel vormt met Pretty Little Liars-actrice Ashley Benson.

,,Later vertelde hij ook nog dat ik best een man kon inhuren die me dan kon vergezellen op evenementen om zo mijn geaardheid te verbergen. Weinstein zei ook dat ik het nooit als actrice zou maken omdat ik lesbisch ben.”

Lees verder onder de foto

Harvey Weinstein
Volledig scherm
Harvey Weinstein © REUTERS

Schuldig

Toen Delevingne producent Weinstein later nog eens ontmoette om het over een mogelijke rol te hebben, begon de producent te vertellen over alle bekende actrices met wie hij geslapen had en maakte hij seksuele opmerkingen, vertelt Delevingne. Ook werd ze zelf naar zijn hotelkamer geroepen. ,,Ik was bang, maar hoopte dat ik het fout had en zodra ik de kamer betrad, voelde ik me veilig omdat er nog een andere vrouw was.”

Toen liep het echter alsnog fout. ,,Weinstein vroeg ons om te kussen en in de hoop de meeting professioneel te maken, vertelde ik hem dat ik ook kan zingen. Daarna zei ik dat ik weg moest, maar toen ik aan de deur stond, probeerde hij me op de mond te kussen”, stelt Cara. ,,Ik ben erin geslaagd om weg te komen uit te kamer en heb de rol wel nog gekregen.”

Delevingne zegt dat ze zich na het voorval schuldig voelde. ,,Het leek alsof ik iets verkeerds had gedaan, maar ik wilde ook niets vertellen over wat er gebeurd was omdat ik zijn familie niet wilde kwetsen. Ik was ook bang dat dit al voorgevallen was bij vele andere vrouwen, maar dat niemand ooit iets verteld had uit angst.”

Weinstein heeft niet op de nieuwe aantijgingen gereageerd.