Caroline Flack
Volledig scherm
Caroline Flack © BrunoPress/PhotoShot

Brits Love Island-gezicht Caroline Flack (40) overleden

De Britse presentatrice Caroline Flack, onder meer bekend van Love Island en The X Factor, is vandaag op 40-jarige leeftijd overleden.

Het bekende tv-gezicht werd gevonden in haar Londense appartement. Volgens een advocaat van de familie had ze zichzelf van het leven beroofd, schrijft BBC News.

Talloze bekende Britten reageerden vanavond verslagen op het overlijden van de geliefde presentatrice. ‘Dit is een complete tragedie’, twitterde Take That-zanger Gary Barlow. Ook voormalig X Factor-winnares Leona Lewis reageerde verdrietig. ‘Het is alsof er een lichtje is gestolen. (...) Rust in liefde, Caroline.’

Rechtszaak

Flack kwam de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws omdat ze werd vervolgd voor de vermeende mishandeling van haar vriend, model Lewis Burton (27).

Ze zou hem hebben verwond door met een lamp op zijn hoofd te slaan terwijl hij sliep, naar verluidt omdat ze dacht dat hij vreemdging. Ze zou zelf ook gewond zijn geraakt nadat ze een glas had gebroken. Een agent die na het incident ter plaatse kwam, vergeleek de situatie volgens BBC News met een ‘horrorfilm’.

Caroline ontkende de beschuldigingen, maar nam wel ontslag bij het in Engeland enorm populaire realityprogramma Love Island. De Britse versie daarvan was in Nederland te zien op Videoland, naast een Hollandse variant.

Tegen zijn zin

Burton, die na het incident bij Flack bleef, wilde overigens helemaal niet dat de lokale autoriteiten haar zouden vervolgen. De man sprak volgens The Guardian van een ‘heksenjacht’ na haar arrestatie, die groot werd uitgemeten in de pers. Bij een zitting afgelopen december kon Caroline zich bijvoorbeeld moeilijk een weg banen door de fotografen.

Bekende Engelsen veroordeelden die mediastorm vanavond. ‘Ik hoop dat de mensen die Caroline aanvielen terwijl haar vriend geen rechtszaak wilde vandaag pijn voelen’, schreef Culture Club-zanger Boy George op Twitter. ‘Dit is verwoestend nieuws.’

Valentijnsdag

Caroline, die op borgtocht vrij was, zou volgende maand weer voor de rechter verschijnen. Tot die tijd mocht ze geen contact hebben met haar vriend. Hij wenste haar gisteren op Instagram nog een fijne Valentijnsdag. ‘Ik hou van je’, schreef hij bij een foto van zichzelf en Flack.

Caroline was een bekende naam in eigen land, bijvoorbeeld dankzij het presenteren van talentenjacht The X Factor in 2015. Een jaar eerder won ze het twaalfde seizoen van de populaire dansshow Strictly Come Dancing.

Heb je zelfmoordgedachten of maak je je zorgen over een ander? Bel 0900-0113 of kijk op 113.nl voor hulp.

Lewis wenste zijn vriendin gisteren nog een fijne Valentijnsdag
Volledig scherm
Lewis wenste zijn vriendin gisteren nog een fijne Valentijnsdag © Instagram Lewis Burton