Sting zou één van de grote namen zijn op Bospop.
Volledig scherm
Sting zou één van de grote namen zijn op Bospop. © EPA

Bospop wil jubileumeditie schrappen: ‘Kabinet, geef gehoor aan oproep Mojo’

Bospop wil de veertigste editie van het festival doorschuiven naar volgend jaar. Dat laat festivaldirecteur Peter Verkennis weten aan deze nieuwssite. Verkennes doet een oproep aan het kabinet om alle zomerfestivals af te gelasten. ,,Dat zou duidelijkheid geven voor ons als organisatie, aan leveranciers, bands en vooral onze bezoekers.”

Bospop, een driedaags festival in Limburg, bevindt zich in een ongemakkelijke situatie. Het festival is volop bezig met de voorbereidingen, maar zit in een spagaat. ,,Terwijl we feitelijk weten dat er begin juli geen ruimte is om met 25.000 bezoekers dicht op elkaar te staan”, stelt Verkennis.

Niet verzekerd

Het festival is tot overmaat van ramp onvoldoende verzekerd om alle gemaakte kosten te dekken. ,,We zijn niet tegen deze pandemie verzekerd. Het kost altijd geld, zowel voor ons als de hele keten, van bezoeker tot artiest.”

De bedoeling is dat de veertigste editie van Bospop volgend jaar plaatsvindt. ,,Met hopelijk een even goed programma.”

Zomerfestivals

Eerder vandaag werd bekend dat Rotterdam Unlimited genoodzaakt is de 35ste editie van het Zomercarnaval te schrappen. Samenkomen om aan wagens te bouwen, kostuums te maken of een choreografie in te studeren, is op dit moment niet mogelijk. Gisteren deed Mojo Concerts al een oproep aan het kabinet een streep te zetten door alle grote zomerfestivals.