Pieter Embrechts met zijn award voor ‘beste mannelijke hoofdrol’ tijdens de uitreiking van het Musical Awards Gala 2020 in het RAI Theater.
Volledig scherm
Pieter Embrechts met zijn award voor ‘beste mannelijke hoofdrol’ tijdens de uitreiking van het Musical Awards Gala 2020 in het RAI Theater. © ANP

Bijna een miljoen televisiekijkers zien hoe Lazarus Musical Awards Gala domineert

Bijna een miljoen televisiekijkers hebben gisteravond naar NPO1 gezapt voor het Musical Awards Gala 2020, waar zij zagen hoe musical Lazarus de grote winnaar van de avond werd. Het door Frits Sissing gepresenteerde gala staat daarmee in de top 10 van best bekeken programma’s van gisteravond.

Met vier prijzen (beste grote musical, beste mannelijke hoofdrol, beste regie en beste vormgeving) kon de avond niet stuk voor de cast van Lazarus, de musical met door David Bowie geschreven liedjes. 

De voorstelling van producent Albert Verlinde kon ook op de goedkeuring van twitterend Nederland rekenen. ‘Ik kan eigenlijk wel janken om de musicals in Nederland, maar het geeft toch enorm veel hoop dat Lazarus zo in de prijzen is gevallen. Meer van dit soort shows please!’, schrijft iemand.

Het gala, uitgezonden vanuit het RAI Theater in Amsterdam, werd door 911.000 mensen bekeken. Dat is minder dan vorig jaar, toen keken iets meer dan een miljoen mensen naar de awardshow.

Lees hier meer over alle winnaars van het Musical Awards Gala!

Talkshowbattle

En tot slot nog een kleine update in de ‘talkshowbattle’ tussen NPO en RTL: Op1 trok opnieuw meer kijkers dan Jinek, zij het met een klein verschil: 834.000 tegenover 704.000. Het best bekeken programma van de woensdagavond was, zoals wel vaker, het achtuurjournaal met bijna 2 miljoen kijkers. 

De cast van Soldaat van Oranje op de rode loper bij het Musical Awards Gala.
Volledig scherm
De cast van Soldaat van Oranje op de rode loper bij het Musical Awards Gala. © Daniel Kroll
  1. Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’
    video

    Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.