Bibian Mentel vertelde kinderen voor vakantie: Wellicht de laatste met mama

Voormalig snowboardster Bibian Mentel heeft besloten te gaan genieten van het leven, zolang het nog kan nu bij haar voor de elfde keer kanker is ontdekt. Dat vertelde ze in een opvallend positief gesprek in de Zomer met Art, waar ze aanschoof samen haar man Edwin Spee. ,,Ik voel me fysiek eigenlijk best wel goed en zo lang dat blijft kies ik ervoor elke dag te blijven genieten.”

,,Het zit in mijn nek, een paar plekjes op mijn ruggengraat en in mijn longen”, vertelt Bibian Mentel over de tumoren die weer terug zijn. De voormalig snowboardster (46) had al tien keer eerder met de ziekte te maken, maar dit keer is het anders. Haar man Edwin Spee legt uit: ,,In het verleden kwam er één plekje terug, dan werd die ene plek aangepakt en was ze soms een half jaar schoon en zelfs een keer zes jaar schoon. Nu komt het bijna elk jaar terug en op heel veel plekken. De artsen hebben deze keer ook aangegeven: ‘We maken ons heel veel zorgen’.”

Mentel beaamt de stelling van presentator Art Rooijakkers dat het rotplekken zijn. ,,Maar aan de andere kant, ik slik medicatie waardoor de plekken in mijn longen redelijk stilstaan. In mijn botten groeit het dus wel verder en dat is natuurlijk heel vervelend, want we willen niet dat het naar mijn hoofd groeit. We doen er alles aan om te kijken hoe we dit kunnen stoppen.”

Genieten

Dat betekent echter niet dat ze bij de pakken neer gaat zitten. ,,Ik voel me fysiek eigenlijk best wel goed en zo lang dat blijft, kies ik ervoor elke dag te blijven genieten. Uiteindelijk weet niemand wanneer het leven eindig is. Het leven is eindig, dat weten we allemaal. Wanneer dat einde komt, weten we niet. Het kan ook zo zijn dat we vanavond in de auto naar huis verongelukken en dan is het ook over.”

Wel moest het stel vlak voor hun vakantie hun kinderen inlichten. Spee: ,,We hebben gezegd: ‘het zou best wel eens kunnen zijn dat dit mama’s laatste keer wordt’. Maar ook toen hebben we gezegd: nu gaat de vakantie beginnen en lol maken.”

Volledig scherm
Bibian Mentel
  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.