Patricia Paay
Volledig scherm
Patricia Paay © ANP Kippa

Bedrijf laat beslag leggen op te koop staande woning Patricia Paay in Wernhout

Het Leiderdorpse bedrijf Osuro Holding heeft met goedkeuring van een rechter beslag laten leggen op de momenteel te koop staande woning van Patricia Paay (70) in Wernhout. De firma vordert een bedrag van ruim 100.000 euro van de oud-zangeres, omdat ze een lening niet zou willen terugbetalen. Het pand, waar Paay woont met haar echtgenoot Robbert Hinfelaar wordt aangeboden voor 275.000 euro. 

De rechtbank doet op 24 april schriftelijk uitspraak in de zaak van het Leiderdorpse administratiekantoor Osuro tegen Patricia Paay. Osuro eist zeker 93.000 euro van haar. De tv-persoonlijkheid ontving vanaf 2015 verschillende bedragen van Osuro, het bedrijf dat is opgericht door haar goede vriend Rob Rijsbergen. Nadat hij in 2017 als directeur aan de kant was gezet, ontdekte zijn zoon (met wie hij in onmin leeft, red.) in totaal 1,75 miljoen euro aan dubieuze betalingen in de bedrijfsadministratie. Volgens de zoon heeft Paay in totaal 93.000 euro van Osuro ontvangen.

Het bedrijf financierde bijvoorbeeld haar rechtszaak tegen GeenStijl, dat een berucht plasseksfilmpje publiceerde met haar in de hoofdrol. Bovendien liet zij zich betalen om als BN’er aan de zijde van haar vriend Rijsbergen te verschijnen op allerlei glamourfeestjes. De nieuwe leiding van Osuro meent dat het geld is geleend en moet worden terugbetaald. Paay zegt dat ze het geld heeft gekregen of ervoor heeft gewerkt en meent dat ze slachtoffer is van een familieruzie over geld. Onderhandelingen over een schikking tussen Paay en Osuro zijn mislukt. 

Verweer

De directeur van Osuro bevestigde eerder de vordering en de openstaande schuld, maar wilde verder geen toelichting geven. In de stukken staat dat zijn bedrijf diverse keren heeft geprobeerd om het geld terug te krijgen van Paay, maar die liet niets van zich horen. ,,Paay heeft steeds ongeloofwaardige, wisselende en ontwijkende verklaringen gegeven”, zo valt te lezen in de rechtbankstukken. ,,Het verweer van Paay bestaat voor het overgrote merendeel uit blote betwistingen.”

Paays juridisch adviseur J. H. Weermeijer, reageerde onlangs lachend op de vordering van Osuro: ,,Dat Paay een schuld van een ton heeft, wordt door ons ernstig betwist”, zo liet hij weten. ,,Het is lang niet zeker dat zij zo veel schulden heeft bij dit kantoor. Het kan zomaar zijn dat de rechter aan het einde van de rit zegt: niet Paay, maar jullie moeten betalen.”

Patricia Paay, die haar huis nog niet heeft verkocht, is de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege rechtszaken. Zo eiste ze enorme schadeclaims van onder meer website GeenStijl en van Johan Vlemmix die het plan had sekspoppen van Paay op de markt te brengen. De rechter wees veel kleinere bedragen toe dan ze had geëist: GeenStijl moet 30.000 euro betalen en Vlemmix 2000 euro, plus proceskosten. Laatstgenoemde zag uiteindelijk af van een hoger beroep tegen de opgelegde straf. Hij trof recent een schikking met Paay die ook nog een juridisch gevecht voerde met een voormalige zakenpartner over haar bijdrage aan een pantylijn onder haar naam. In die zaak claimde ze meer dan een ton aan misgelopen inkomsten, maar ze verloor.

Patricia Paay en haar makelaar voor haar woning op Parc Patersven in Wernhout.
Volledig scherm
Patricia Paay en haar makelaar voor haar woning op Parc Patersven in Wernhout. © De Huizenbemiddelaar
  1. Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfestival lijkt me leuk’
    PREMIUM

    Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfesti­val lijkt me leuk’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – Waar ga je heen. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”