Volledig scherm
Beau van Erven Dorens © ANP

Beau van Erven Dorens wint Televizier-Ster in categorie beste presentator

André van Duin maakte voor het eerst in decennia weer kans op een prijs bij het Gouden Televizier-Ring Gala, maar gaat weer met lege handen naar huis. In de strijd om de Televizier-Ster voor beste presentator legde de komiek het af tegen Beau van Erven Dorens.

Beau, de grote winnaar van vorig jaar, liet ook Arjen Lubach achter zich. Het RTL-gezicht sleepte vorig jaar ook al de award voor beste presentator in de wacht. Vorig jaar ging hij bovendien naar huis met de felbegeerde Ring voor Beau Five Days Inside.

Voor André was het veel langer geleden dat hij vol spanning in de zaal zat. De Heel Holland bakt-presentator maakte in 1981 voor het laatst kans op een prijs tijdens het Televizier Gala. Met zijn TROS-programma André van Duin was hij in de race voor de gouden ring, maar ook toen moest de komiek met lege handen naar huis omdat De Fabriek won.

Volgens winnaar Beau is hij in drie jaar tijd van risee (mikpunt van spot) tot meubilair geworden. ,,Vorig jaar kreeg ik een ring voor mijn programma Beau Five Days Inside en nu heb ik een talkshow.”H oewel hij die graag late night presenteert, ziet hij zijn vrouw Sally nauwelijks. ,,Ik kom om een uurtje of een thuis en word ‘s ochtends om zeven uur wakker. Dan vraagt ze voorzichtig ‘gaat het liefje?’. 

Van Erven Dorens is blij met zijn prijs maar gunt de prijs aan velen. ,,Ik sta als presentator op de schouders van een heel team.” Hij wilde in zijn speech veel mensen bedanken. ,,Maar ik noem de belangrijkste: mijn vrouw.”

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.