Hanka, Barbara en Linda.
Volledig scherm
Hanka, Barbara en Linda. © SBS 6/Talpa

Barbara stopt op het perfecte moment en wint 132.000 euro in Miljoenenjacht

De finale van Miljoenenjacht gisteravond was wederom bloedstollend. Kandidate Barbara leek alles te verspelen toen ze niet alleen de miljoenenbedragen weg had gespeeld, maar vervolgens ook nog eens één voor één de tonnen eruit viste. Met een perfect gokje en onbedoelde hulp van haar vriendin Hanka sleepte ze er alsnog een mooi bedrag uit: 132.000 euro.

Al snel na de start haalde Amsterdamse Barbara alle miljoenenbedragen uit het rechter rijtje. Opvallend genoeg bleef de kandidate lachen toen de hoge bedragen eruit gingen, bij de ‘kleintjes’ keek ze juist enigszins bedrukt. Als ze uiteindelijk ook nog eens de 2,5 miljoen euro uit de koffertjes trekt, besluit ze voor ‘de dood of de gladiolen’ te spelen. 

Vol risico speelt ze door, maar haalt dan wél alle lage bedragen er uit, op de 20 cent na. Op een gegeven moment heeft ze nog een half miljoen euro, 50.000 euro, 25.000 euro, 10.000 euro en die 20 cent op het bord staan. Ze krijgt een bod van 77.000 euro, dat een stuk lager is dan de 89.000 euro die ze eerder nog aangeboden kreeg.

Dilemma

Op dat moment komt Barbara met een theorie. ,,Er is wel een leuk dilemma. Zij (Barbara wijst op Hanka, red.) zegt dat ze altijd ongelukkig is in alle loterijen.” Hanka countert: ,,Dat ga je nu niet testen.” Maar Barbara is niet van haar stuk te brengen. ,,En zij is jarig op 19 september.” Linda de Mol vult aan: ,,Zit er iets lulligs in koffer 19 of zit de 5 ton erin?”
Barbara neemt het risico en gokt nog één ronde door en kiest voor koffer 19. ,,Durf je te kijken”, vraagt Linda nog, maar daar heeft de Amsterdamse geen enkel probleem mee. Het koffermeisje toont vervolgens de 20 cent en Barbara perst er voor het eerst een opgeluchte ‘he he’ uit. Ze gaat daarna akkoord met het bod van 132.000 euro. Gelukkig maar, want bij haar volgende beurt haalt ze meteen het halve miljoen eruit.