Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Avondje zwelgen in veteranenclubhuis van 1969 is schot in de roos

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Het was dan wel een hypermoderne pubquiz, maar toch deed gelegenheidsprogramma Het Jaar 1969 op NPO 1 eerder denken aan een vergeeld showbizzveteranenclubhuis. Zo’n geheime plek waar oud-gedienden als Koos Postema, George Baker, Lenny Kuhr en Henny Huisman een biertje komen drinken en herinneringen ophalen. Waar Ria Valk bardienst heeft, de sigaretten nog gewoon op tafel staan en de tv onophoudelijk Floris afspeelt.

 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.