Volledig scherm
Rapper Boef. © ANP

Ali B hielp rapper Boef imago te verbeteren

Ali B heeft rapper Boef een handje geholpen om hem op het 'rechte pad' te krijgen. Dat deed hij vooral om zijn eigen fouten uit het begin van zijn carrière met hem te delen, zei Ali in RTL Late Night.

Volledig scherm
Ali B. © ANP Kippa

Boef kwam zelf naar Ali toe toen hij besloot om zijn platen voortaan in eigen beheer uit te geven. Hij had echter wel een management nodig en klopte daarvoor bij Ali aan. De rapper, die het afgelopen jaar vooral negatief in het nieuws kwam met zijn treitervlogs, zag in dat hij zijn imago moest veranderen en hoopte dat Ali hem kon helpen.

,,Ik heb niks tegen hem gezegd maar vooral gevraagd. Ik was benieuwd hoe hij er zelf tegenaan keek. Hij nam afstand", aldus Ali, die vervolgens van hem te horen kreeg dat hij vooral muziek wil maken. ,,Hij wilde nooit meer zo verschijnen en vreesde dat het een smet zou blijven op zijn carrière. Als je met zulke woorden bij mij komt aanzetten dan wil ik je wel helpen."

En dat heeft geholpen. Boef, die eigenlijk Sofiane Boussaadia heet, is hard op weg naar zijn eerste solohits. Vrijdag kwam zijn album Slaaptekort uit, dat afgelopen weekend de records aaneenreeg op Spotify. Het moet gek lopen als de rapper komende week niet in de hoogste regionen van de hitlijsten staat.

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”
  2. Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuffelen?’

    Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuf­fe­len?’

    Singer-songwriter Ruben Annink (21) heeft zich gisteravond bij AVROTROS-programma Beste Zangers van zijn meest kwetsbare kant laten zien. De Amsterdammer werd voor het oog van 1,1 miljoen kijkers overmand door emoties door met name de optredens van Floor Jansen en Rolf Sanchez. De NPO1-show is al weken een groot succes en eindigde ook gisteren als derde best bekeken programma van de dag.