Acteur Alec Baldwin tijdens een liefdadigheidsgala in New York in december.
Volledig scherm
Acteur Alec Baldwin tijdens een liefdadigheidsgala in New York in december. © Evan Agostini/Invision/AP

Alec Baldwin overhandigt telefoon aan politie voor onderzoek naar fataal schot op filmset

Acteur Alec Baldwin heeft vrijdag zijn telefoon overhandigd aan de politie in het kader van het onderzoek naar de dood van een cameravrouw op de filmset van Rust.

 1. De werkwijze-Rietbergen: wil jij tourmanager van Marco Borsato worden? Dan verwacht ik beloning in natura
  PREMIUM

  De werkwijze-Rietbergen: wil jij tourmana­ger van Marco Borsato worden? Dan verwacht ik beloning in natura

  Naaktfoto’s over de mail, dubbelzinnige grapjes en aandringende berichtjes: zo ging muzikant Jeroen Rietbergen te werk bij de vrouwen die hij benaderde, vertelt één van hen tegen deze site. ,,Hij liet mij weten dat hij me misschien wel tourmanager van Marco Borsato zou kunnen maken, maar dat hij dan wel een beloning in natura verwachtte. Ik weet niet of hij dit als grap bedoelde.’’
 2. Alec Baldwin: A-acteur maar nooit onbesproken
  PREMIUM
  profiel

  Alec Baldwin: A-acteur maar nooit onbespro­ken

  Van kwade opzet lijkt geen enkele sprake nadat Alec Baldwin (63) op een filmset een vuurwapen afvuurde op cameraregisseur Halyna Hutchins (42), die aan de gevolgen daarvan is overleden. Maar de acteur is inmiddels bekender om alle rellen en incidenten dan om zijn rollen. Het had niet veel gescheeld of de in New York geboren Baldwin was Batman in de gelijknamige film uit 1989 van Tim Burton. De felbegeerde rol ging uiteindelijk naar zijn collega uit Beetlejuice van een jaar eerder: Michael Keaton. Niet dat zijn carrière vervolgens in het slop raakte.