Volledig scherm
Albert Verlinde. © ANP Kippa

Albert Verlinde nieuwe voorzitter Songfestival-kandidaat Maastricht

MECC Maastricht, naast Ahoy Rotterdam de andere kandidaat om volgend jaar het songfestival te organiseren, heeft een nieuwe voorzitter: Albert Verlinde. De show-kenner was al commissaris bij MECC Maastricht sinds 1 september 2018 en volgt nu Jan Lamkin op die in het voorjaar is afgetreden.

Het MECC, Het Maastrichts Expositie en Congres Centrum, is verheugd dat Verlinde deze rol op zich wil nemen, zeggen ze in een reactie. ,,MECC Maastricht is een succesvolle onderneming met een groeiende portefeuille en staat aan de vooravond van een bijzondere periode’’.  Hiermee doelen ze op hun kandidaatschap voor het Songfestival.

Albert Verlinde is sinds 2015 Algemeen Directeur van Stage Entertainment Nederland. Afgelopen jaar presenteerde hij de niet-succesvolle showbizz-rubriek 6-Inside die inmiddels van de zender is gehaald.

Verlinde heeft een band met Maastricht. Tijdens zijn relatie met Onno Hoes, de voormalige burgemeester van Maastricht, woonde hij deels in de Limburgse stad. 

Maastricht is samen met Rotterdam nog als enige over als kandidaat voor het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar in Nederland wordt georganiseerd. Maastricht geldt opeens – tot Randstedelijke verrassing – als topfavoriet.

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.