Volledig scherm
Aladdin. © AP

Aladdin door magische grens van 800.000 bezoekers, maar nu komt The Lion King eraan

De live action-versie van de film Aladdin blijft in Nederland maar volle zalen trekken. In acht weken tijd zijn er al meer dan 800.000 kaartjes verkocht. En inmiddels staan bioscoopgangers ook al in de rij voor die andere live action-versie van Disney: The Lion King.  

Voor die film, die vandaag uitkwam, gingen in de voorverkoop al ruim 160.000 tickets over de toonbank. Daarmee is The Lion King na megahit Avengers Endgame de film die in de voorverkoop de meeste kaartjes heeft verkocht dit jaar, maakte distributeur Disney vandaag bekend.

Het zou dus zomaar kunnen dat The Lion King het nog beter gaat doen dan Aladdin, al staat die remake van de Disney-klassieker twee maanden na release nog altijd op de derde plek van de Nederlandse bioscooplijsten. Alleen Toy Story 4 en Spider-Man trekken meer bezoekers.

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”