Adele.
Volledig scherm
Adele. © REUTERS

Adele en Justin Bieber door magische grens

Adele en Justin Bieber zijn toegetreden tot een bijzonder rijtje artiesten met albums die 200 weken of meer in de Nederlandse Album Top 100 staan. Hun albums 25 en Purpose hebben vandaag die magische grens bereikt. Pas negen platen wisten een zelfde aantal weken te halen in het ruim vijftigjarige bestaan van de lijst.

25 van Adele kwam eind november 2015 de lijst binnen en verliet die daarna niet meer. Opvallend genoeg stond de plaat nooit lager dan plaats 47. Purpose kwam twee weken eerder al binnen en verdween eind 2018 eventjes om vervolgens niet meer uit de albumlijst te verdwijnen. Zodoende staan de platen al bijna 4 jaar lang in de hitlijst.

Recordhouder is sinds juli André Hazes sr. Zijn album De Hazes 100 stak destijds Adele’s hitalbum 21 voorbij en staat inmiddels 341 weken (ruim 6,5 jaar) genoteerd.

In de albumlijst van deze week gaat Post Malone voor de tweede week op kop met Hollywood’s Bleeding. De rapper heeft een ruime voorsprong op Ed Sheeran, de nieuwe nummer twee. Chivv staat met 2 borden, 1 tafel op de derde plaats.