Volledig scherm
Anouk in The Voice of Holland © RTL

1,7 miljoen kijkers zien Anouk zanger Richy afserveren

The Voice of Holland hield vrijdagavond ruim 1,7 miljoen kijkers aan de tv gekluisterd. De Battles zijn bijna voorbij en dus wordt het spannend voor de kandidaten: wie gaan er naar The Knockouts? Van die spanningsboog wist Eva Jinek te profiteren: zij scoorde direct na The Voice met haar talkshow bijna 900.000 kijkers en hield daarmee concurrent Op1 achter zich.

Een van de hoogtepunten in The Voice of Holland was wel het moment waarop Anouk voormalig LA the Voices-zanger Richy Brown duidelijk maakte dat hij een zangcarrière wat haar betreft kan vergeten. Nadat Richy (37) en zijn battlemaatje Pilar Oreel (26) het publiek op de banken kregen met het favoriete nummer van hun zangcoach Lil’Kleine, Ain’t That a Kick in the Head?, wist coach Anouk met haar commentaar het enthousiasme bij Richy danig te temperen. ,,Met alle respect Richy, jij hebt al zoveel dingen gedaan en geprobeerd. Je bent 37 nu en gaat richting de 40. Als je al zoveel hebt gedaan, ook op een behoorlijk level, en het is nog altijd niet gebeurd…. Dan gaat het hem waarschijnlijk niet meer worden. Hoe goed je ook kan zingen. Dat is mijn mening”, aldus Anouk.

Na afloop reageerde Richy voor de camera: ,,Het voelde een beetje nasty, dat Anouk dat zei: ‘je hebt al zoveel gedaan’. Ik wilde gewoon iets commerciëler en dat iemand dan zegt: ‘Je bent te oud’. Misschien volgend jaar The Voice Senior.”

Volledig scherm
Richy Brown en Pilar Oreel in The Voice of Holland © RTL

Talkshow battle

De andere ‘battle’van de avond, die tussen de talkshows Op1 en Jinek werd gisteravond dan door Jinek beslecht, maar na twee weken turven is het Op1 dat voorlopig aan kop gaat. Op zeven van de tien avonden trok de talkshow op NPO 1 meer kijkers dan Jinek op RTL 4. Toch doet Jinek het veel beter dan voorgangers Beau, RTL Late Night met Twan Huys en Zomer met Art.

In de tweede week bleek opnieuw de maandagaflevering van Op1, met het presentatieduo Wilemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, het populairst. Het was de enige uitzending die deze week boven het miljoen uitkwam. Jineks best bekeken uitzending was gisteren: 884.000 kijkers. Ze trok daarmee ruim 100.000 kijkers meer dan Op1.

Flikken Maastricht en De Slimste

Bij de kijker lijkt de dinsdagaflevering van Op1 het minst in te smaak te vallen. Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana trokken deze week 697.000 kijkers, beduidend minder dan de duo's op de andere dagen.

Andere kijkcijferkanonnen op de vrijdagavond waren Flikken Maastricht (NPO 1) met 1,4 miljoen kijkers en De slimste mens met 1,3 miljoen kijkers.