Volledig scherm
PREMIUM
© BN DeStem

Zwerfafval is een van onze grootste ergernissen, gelukkig zijn er initiatieven om het dumpen tegen te gaan

ColumnPlastic gaat in de ban. Zeg maar dag tegen onder meer plastic wattenstaafjes, wegwerpbestek, roerstaafjes, rietjes, bekertjes of ballonnenstokjes. Het wordt allemaal verboden in de Europese Unie. Het gebruik van kunststof producten wordt beperkt om te voorkomen dat het spul als zwerfvuil in het milieu en vooral in de zee terechtkomt.

Zwerfafval is een van onze grootste ergernissen, maar als je de bermen langs onze wegen inspecteert,  lijkt het wel alsof er ook steeds meer mensen zijn die zich hier niets van aantrekken en hun geconsumeerde hamburgerdozen, flesjes cola of blikjes energydrink zonder blikken of blozen uit het raam gooien. Het is te hopen dat de zwerfafvalberg slinkt door de strengere regels. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    De 63ste plaats op het EK cross country ‘onder 23' was niet wat Manuel de Backer in gedachte had toen hij gistermorgen aankwam op de Beekse Bergen. ,,Dit doet echt pijn", zei de Thor-atleet uit Essen dan ook toen hij iets meer dan twee minuten na de Franse winnaar Jimmy Gressier over de streep was gelopen. ,,Omdat het zo dicht bij huis is, waren veel mensen voor mij naar hier gekomen en dan lukt het me gewoon niet om er alles uit te persen.”