Volledig scherm
Klassieke auto's en vliegtuigen op vliegveld Seppe. © peter van trijen/pix4profs

Zware motoren donderen op Seppe,
op de grond en in de lucht

VideoBOSSCHENHOOFD - Op een gegeven moment is Seppe vol. In de loop van zondagmiddag kan er geen enkele classic car meer bij. Sommige eigenaren van klassieke sleeën parkeren daarom maar ergens langs de wegen in de omgeving. 

Volledig scherm
Een Tiger Moth taxiet naar de startbaan op Seppe. © BN DeStem

Vanzelfsprekend hebben de eigenaren van min of meer klassieke vliegtuigen daar geen last van. Voor hen was plaats genoeg langs de landingsbaan van Breda International Airport, waar dit weekeinde het evenement Classic Cars & Aeroplanes werd gehouden.

Volledig scherm
Oude Amerikaanse legertrucks te zien tijdens Classic Cars & Aeroplanes op Seppe. © BN DeStem

Zware motoren, of ze nu in Ford Mustang zitten of onder de vleugels van een Beechcraft D18S hangen, ze maken altijd indruk. Het is voor de derde keer dat ze met elkaar de concurrentie aangaan op Breda International Airport.

Quote

Liefheb­bers van auto’s en vliegtui­gen kunnen zich goed in elkaars beleving inleven

Harro Ranter, organisatie Classic Cars & Aeroplanes

,,Het is een goede combinatie. Liefhebbers van auto’s en vliegtuigen kunnen zich goed in elkaars beleving inleven’’, zegt Harro Ranter van het Vliegend Museum Seppe en betrokken bij de organisatie van de airshow. Volgens hem waren er 80 vliegtuigen te zien en 630 klassieke auto’s. Maar waren het er dus waarschijnlijk veel meer.

Lees verder onder de video.

Volledig scherm
Een klassieke Harvard op Breda International Airport. © BN DeStem

Drie jaar geleden werd het evenement voor het eerst gehouden. Het was bedoeld als eenmalig feest om het 25-jarig bestaan van het Vliegend Museum te vieren. Ranter: ,,Maar toen het afgelopen was zeiden veel mensen: ‘We komen terug. Tot volgend jaar’. We dachten: waarom niet? En nu zijn we al weer drie jaar verder.’’

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement