Volledig scherm
PREMIUM
Zaal De Geerhoek in Wouw puilde maandagavond uit tijdens de eerste info-bijeenkomst van Bravis ziekenhuis over de geplande nieuwbouw in Roosendaal. © Gerard van Offeren

Zorgen en irritaties bij bewonersavond over bouw Bravis ziekenhuis: ’Liever Primark voor de deur’

WOUW - Het gaf rumoer in de bomvolle zaal, maar de Roosendaalse Tolberg-bewoonster Lucie van Oers gooide het eruit. ,,Ik heb liever de Primark dan een ziekenhuis voor mijn deur. Straks kijk ik uit op een gebouw van misschien wel zes verdiepingen en is het gedaan met de rust. Bravis wil niet pal langs de snelweg in Bergen op Zoom bouwen omdat die locatie niet gezond is, maar het Roosendaalse Bulkenaar is voor ons in Tolberg niet gezond.”

Het kan verkeren in de discussie over de nieuwbouw van Bravis ziekenhuis. Terwijl Bergen op Zoom met lede ogen aanziet hoe de stad een volwaardig ziekenhuis verliest aan Roosendaal, zijn in die gemeente juist zorgen en irritaties ontstaan over de impact van de jarenlange bouwput bij Bulkenaar en de blijvende verkeers- en geluidsoverlast voor de wijk Tolberg.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.