Zonneauto gaat in vlammen op na dramatische laatste racedag Vattenfall Solar Team

ROOSENDAAL/AUSTRALIË - Het team, waar ook Roosendaler Joost Reniers lid van is, stevende af op de achtste overwinning. De coureur kon de auto aan de kant zetten en werd door een teamgenoot “de auto uit gesleurd” en in veiligheid gebracht.

“Ik sta hier naast een brandend hoopje koolstof”, zegt coureur Tim van Leeuwen, een van de vier bestuurders van de zonneauto. “De schrik en het ongeloof zitten er hier goed in. We reden het laatste stuk richting Adelaide en hadden nog 250 kilometer te gaan.”

Brandlucht

“Het ging hartstikke goed: we reden krap aan de leiding met 100 kilometer per uur, maar op gegeven moment rook ik een brandlucht. Ik vroeg nog aan de begeleidende auto achter me of dat uit de auto kwam, maar alle waardes waren goed. Toen er ineens rook mijn coureurskuip binnenkwam, wist ik dat het foute boel was.”

Er wordt nog onderzocht wat de precieze oorzaak is van de brand.

Volledig scherm
De zonneauto, NunaX is niet meer © Credit: Jorrit Lousberg
  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.