Schrijver Philip Holt uit Utrecht was zelf een lange periode in zijn leven benedictijn. 'Maar de benedictijnen hadden al een boek.' Vanwege de aanslagen in Parijs, waren niet alle genodigden uit abdijen en kloosters in Europa naar de presentatie gekomen.
Volledig scherm
Schrijver Philip Holt uit Utrecht was zelf een lange periode in zijn leven benedictijn. 'Maar de benedictijnen hadden al een boek.' Vanwege de aanslagen in Parijs, waren niet alle genodigden uit abdijen en kloosters in Europa naar de presentatie gekomen. © Peter van Trijen/het fotoburo

Zonder monniken hadden Hoeven, Oudenbosch en Oud Gastel niet bestaan

OUDENBOSCH - Zonder tussenkomst van de cisterciënzermonniken hadden de dorpen Hoeven, Oudenbosch en Oud Gastel nooit bestaan. In de dertiende eeuw hebben zij het gebied dat nu Halderberge wordt genoemd ontgonnen. Ruim zeven eeuwen lang waren de cisterciënzers bovendien ‘hofleverancier’ van de pastoors in Gastel en Oudenbosch. Omdat nergens in Nederland de lijn zo lang is doorgetrokken, werd het boek Schiere monniken en grijze vrouwen zaterdag in de kapel van Saint Louis in Oudenbosch gepresenteerd.

  1. Ernst Kuipers ziet dat dalende trend in ziekenhuisopnames doorzet
    Play

    Ernst Kuipers ziet dat dalende trend in ziekenhuis­op­na­mes doorzet

  2. Studenten Rockacademie maken lied voor zorgpersoneel Catharina Ziekenhuis
    Play

    Studenten Rockacade­mie maken lied voor zorgperso­neel Catharina Ziekenhuis