Kwartiermaker Tim van Melick, wethouder Klaar Koenraad en 'verbinder' Dion van den Broek bij de ingang van het EKP-gebouw in Roosendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Kwartiermaker Tim van Melick, wethouder Klaar Koenraad en 'verbinder' Dion van den Broek bij de ingang van het EKP-gebouw in Roosendaal. © Henk den Ridder

Zo gaat de transformatie eruit zien van het EKP-gebouw naar een creatieve broedplaats

FOTO'SHet gebouw ruikt muf naar vochtig beton. Overal ligt glas, kabels steken uit het plafond. Honderden tl-balken hebben de ruimten hier ooit verlicht, zodat de postsorteerders er hun werk konden doen. Geen tl-balk is meer heel. Wat nu resteert is het resultaat van jarenlange verloedering, verpaupering en vernielzucht.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?