Volledig scherm
Een beeld van de Openingsmusical van het Da Vinci College © Ramon Mangold/pix4profs

Zinderende opening Da Vinci College Roosendaal

ROOSENDAAL - Directeur Joseph Dekkers maakte als acteur woensdagavond indruk tijdens de zinderende openingsmusical bij de officiële opening van zijn school, het Da Vinci College in Roosendaal. Hij stond meteen daarna volledig in het middelpunt van de belangstelling toen hij werd toegesproken door burgemeester Jacques Niederer die hem namens de Koning mocht benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Het zal zeker niet de bedoeling van Dekkers zijn geweest, om van de openingsceremonie zo nadrukkelijk zijn avond te maken. Hij liet geen gelegenheid onbenut om zijn personeel, het OMO-schoolbestuur, de buren en vooral de 800 leerlingen te feliciteren met zo’n mooi schoolgebouw. Als een pauw zo trots liet hij de woorden van de burgemeester als een warme douche over zich neerdalen.

Niet alleen is Dekkers sinds 2005 directeur van het Da Vinci College, hij is ook voorzitter van het platform Ontmoeten is leren, van de samenwerkingsgroep met het Markiezaat College en het Kellebeek College en hij heeft daarnaast met succes nog meer samenwerkingen en projecten opgezet.

Wat Dekkers zijn avond werd, was zeker de avond van de honderd leerlingen die een jaar hebben gewerkt aan de openingsshow. Vanaf minuut één wisten zij de volle zaal te boeien. Geholpen door CultuurCompaan en de Amsterdamse stichting Bekijk ’t werd dansend, rappend, hiphoppend, met drama en trommelend op een eigentijdse manier het verhaal verteld van een stad waar eerst een hoop gedoe moet zijn, voordat er een degelijk besluit wordt genomen.

Zoals dat van de bouw van een schoolgebouw als het Da Vinci College.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.