Jan Roovers, één van de zes verhalenvertellers van Sterke Verhalen in Roosendaal. De koffiekan is van wit porselein met een gouden randje. Dit stuk is afkomstig uit de boedel van de familie Van Gilse en wordt gebruikt bij het verhaal over Maria van Loon-van Gilse (dochter van Emile van Loon).
Volledig scherm
Jan Roovers, één van de zes verhalenvertellers van Sterke Verhalen in Roosendaal. De koffiekan is van wit porselein met een gouden randje. Dit stuk is afkomstig uit de boedel van de familie Van Gilse en wordt gebruikt bij het verhaal over Maria van Loon-van Gilse (dochter van Emile van Loon). © Kitty Joachems

Zin in Sterke Verhalen over Roosendaal?

ROOSENDAAL - Waarom heet de schouwburg in Roosendaal eigenlijk De Kring? Wie waren vroeger  de bewoners van het monumentale pand waarin nu het Chinees-Indonesisch restaurant Vrouwenhof is gevestigd? Wie was de eerste burgemeester van de stad na de oorlog?

  1. Oudenbosch’ paar is slachting onder vogels beu: ‘Er wordt geschoten op alles dat vliegt’
    PREMIUM

    Oudenbosch’ paar is slachting onder vogels beu: ‘Er wordt geschoten op alles dat vliegt’

    OUDENBOSCH - ,,Het is een slagveld, meneer, Ik ben met de politie het land op geweest en heb alles laten zien. Er wordt een bloedbad aangericht onder de vogels.” John Roza (61) uit Oudenbosch kan er niet meer tegen. Vrijwel dagelijks wordt er op de akker naast zijn appartement in De Boschpoort gejaagd op alles dat kan vliegen. Meeuwen, duiven, kauwen, zelfs raven leggen het loodje. Tientallen foto's van dode vogels tonen zijn gelijk aan.