Volledig scherm
De zevende Pluim van de gemeente Halderberge is woensdag uitgedeeld aan Homico, Bosschenhoofd. © Gemeente Halderberge

Zevende Halderbergse 'Pluim' naar ontwikkelingswerk Homico

BOSSCHENHOOFD - Een week na de stichting Midzomerfeesten is er opnieuw een 'Pluim' toegekend aan een Bosschenhoofdse organisatie. Wethouder Frits Harteveld was woensdagmorgen te gast bij de Stichting Homico en deelde daar de waarderingscheque van 250 euro uit.

Op advies van de plaatselijke ambassadeurs wordt de Pluim toegekend aan organisaties of instanties, die zich verdienstelijk maken voor de leefbaarheid in het dorp. In Bosschenhoofd zijn dat in de ogen van de ambassadeurs Colinda Voet en Gerard van Staden al twee organisaties al is Homico vooral met projecten over de hele wereld bezig.

Missionarissen

De stichting was aanvankelijk in Hoeven gevestigd, vandaar ook de naam Stichting Hoevense Missie en Ontwikkelingscomité (Homico). Opgericht in 1970 verhuisde de Homico-winkel met tweedehands spullen vijftien jaar later naar Bosschenhoofd. Sinds vorig jaar is de winkel gehuisvest in de voormalige peuterspeelzaal. Daar verblijdde Harteveld de vrijwilligers met de 'Pluim'.  ,,Aanvankelijk was u met ondersteuning van lokale missionarissen bezig, daarna is  ondersteuning van de allerarmsten in de wereld middels verkoop van de tweedehands goederen de voornaamste doelstelling geworden.''

Zevende keer

Homico is de zevende vrijwilligersgroep, die een Halderbergse 'Pluim' mét geldbedrag van 250 euro, krijgt. Eerder gingen de waarderingsprijzen naar Groen Ontmoet, 't Stoofje, Samenstichting Hoeven, Culturele Islamitische jongerencommissie, Samenstichting Stampersgat en de Midzomerfeesten.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement