Volledig scherm
De Zegse band Impakt viert tijdens Zeggpop het vijfjarig bestaan en neemt met veel spektakel afscheid van de zanger en de toetsenist. foto peter van trijen/pix4profs

Zeggpop beraadt zich nog over doorstart

ZeggpopZEGGE - De Stichting Zeggpop is er nog steeds niet uit of en zo ja in welke vorm er een vervolg komt op het jaarlijkse evenement. Voorzitter Werner Buckens hoopt daar nog voor carnaval meer duidelijkheid over te hebben, want anders wordt het wel heel kort dag om dit voorjaar nog iets te organiseren.

Het lastige is dat de stichting na vorig jaar door haar reserves is en zich deze keer geen grote financiële risico's kan en wil veroorloven.

"Maar als we doorgaan, willen we het ook goed doen. Dat maakt het lastig in de wetenschap dat Zeggpop nog een van de weinige evenementen is die Zegge heeft. Ik geef niet zo gauw op, maar het moet wel op een verantwoorde manier kunnen. Misschien lukt het in een wat kleinere opzet wel. Daarbij zou je dan nog kunnen denken aan twee kleine evenementen per jaar in plaats van één groot evenement zoals we dat tot nu toe altijd hebben gedaan", zegt Buckens.

Het staat wel vast dat er bij een doorstart geen feesttent meer wordt gebouwd op het plein aan de Onze Lieve Vrouwestraat. Die luxe kan de organisatie zich niet meer permitteren.