Volledig scherm
© Thinkstock

Zegge blij met rotonde op viaduct

ZEGGE - De Dorpsraad Zegge is blij met de plannen van de gemeente Roosendaal die een rotonde wil aanleggen op het viaduct over de A58. Na de opening van de Nelson Mandelaweg is het een stuk drukker geworden met verkeer dat zich vanaf de industrieterreinen Borchwerf en Majoppeveld naar de snelweg begeeft.

Zegge ondervindt daar veel last van. Extra verkeer leidt met name in de spitsuren tot gevaarlijke situaties. Met het aanleggen van een rotonde wil Roosendaal daar iets aan doen. Er worden ook maatregelen genomen in de Lage Zegstraat die door veel automobilisten als sluiproute van en naar Roosendaal wordt gebruikt. Om dat sluipverkeer te weren wordt daar een landbouwsluis aangelegd. Ook daar is de Zegse Dorpsraad blij mee.

Zelf hoopt de Dorpsraad zo snel mogelijk met een definitieve oplossing te komen voor de al jaren spelende verkeersproblematiek in de Onze Lieve Vrouwestraat. Na de reconstructie van die straat wordt daar te hard gereden. Met het plaatsen van bloembakken hopen de gemeente Rucphen en de Dorpsraad daar iets tegen te kunnen doen.