Volledig scherm
De kinderen hebben vogelcupcakes gemaakt, met de wichels gelopen en mooie cactussen gezien. © peter van trijen/pix4profs

Zaadbommen, vogelcupcakes en wichels: natuurwandeling Oudenbosch valt in de smaak

OUDENBOSCH -Gwendolynn (7) weet het zeker. Ze heeft woensdag bij de jaarlijkse herfstmiddag twee kabouters gezien in het Arboretum in Oudenbosch. 

De groene parel van Oudenbosch zette ook de green-guerrilla in beweging. Kinderen maakten zaadbommen voor thuis. Een goede ‘oorlog’ voor de natuur.

Vogelcupcakes maken 

Het thema Beter met Planten kwam in 15 opdrachten ruim aan bod. En dat bij 300 bezoekers. De groep van juf Vanessa van de bso is met roze hesjes een goed herkenbaar legertje met volle tasjes. Daarin een plantenzakje tegen muggen en luizen. Een boekje, vogeltaartje en lekker zoethout.

Lucas de Meij (4) uit Bosschenhoofd heeft van alles al gedaan. Vogelcupcakes maken, met de wichels gelopen en mooie cactussen gezien. Mama Fenne draagt de volle tas.

Quote

Ons doel om de jeugd met hun (groot) ouders op een recreatie­ve en educatieve manier hier te laten wandelen is heel goed geslaagd

Johan van Oosterhout, voorzitter

Wichels

Eén van de 50 vrijwilligers is Marianne van de Berg. Bij haar lopen de kinderen met wichels. De koperdraad aan het houten handvat draait steeds de goede richting op.

In de oude schuur vouwen de kinderen rupsjes en blazen die in de sjoelbak naar de finish. Een oma raapt treurpeertjes. Jens (8) en broertje Sven (5) uit Etten-Leur zijn ijverig bij de kruiwagenrace. Hun ‘vracht’ bestaat uit wat kastanjes, mini-appeltjes en kegels.

Op een recreatieve en educatieve manier wandelen

Rook, maar ook lekkere geuren hangen bij de grot. Hier werd lekker de stok met marshmallows en appel boven de vuurkorf gehouden. Ranja en een snoepje. Even verder zit tovenaar Mikmak in een heksenkring en doet zijn verhaal. Voorzitter Johan van Oosterhout: ,,Het was heel druk vanmiddag. Ons doel om de jeugd met hun (groot) ouders op een recreatieve en educatieve manier hier te laten wandelen is heel goed geslaagd. Genietende kinderen én genietende vrijwilligers.”