Volledig scherm
Nar Malou (rechts) nam aan het eind van afgelopen carnaval afscheid als nar van Tullepetaonestad. © pix4profs/petervantrijen

Word jij de nieuwe nar van Tullepetaonestad? Hier moet je aan voldoen

ROOSENDAAL - Wie wordt de nieuwe nar van Roosendaal? Wie denkt dat hij of zij het in zich heeft om deze functie te vervullen, kan nog tot 8 april bij de Stichting Carnaval Roosendaal solliciteren. Maar waar moet een beetje nar in Roosendaal eigenlijk aan doen? Een aantal eisen op een rij.

De stichting zoekt bovenal een energiek, creatief en uitbundig iemand, bij voorkeur tussen de 20 en de 30 jaar. Hij of zij moet als vierder bekend zijn met het Roosendaals carnaval en binding hebben het Tullepetaonse leutfeest. 

Rol

Als nar moet hij of zij volgens de Stichting zich vooral focussen op het speelse in de mens. ,,Meer nog is het zaak om als verlengstuk van de Hoogheid goed overweg te kunnen met de prallen en de brakken, via een mix van gespeelde ondeugendheid, plezier en creativiteit. Verder is de nar erg beweeglijk en een echte lachebek.’’ 

Veel tijd

Niet heel onbelangrijk, de nieuwe nar van Tullepetaonestad heeft veel ruimte in de agenda. Want de functie vraagt veel (vrije) tijd. Hij of zij moet vanaf het Priense Swaree (een paar weken voorafgaand aan het leutfeest) beschikbaar zijn in de avonduren en vanaf het Zeulbendspektakel en tijdens carnaval tot Aswoensdag de hele dag. Vanaf 11-11 moet de nar ook al zo nu en dan acte de présence geven.

Solliciteren

Roosendalers die wel oren naar de functie hebben, kunnen nog tot 8 april hun cv en motivatie sturen naar secretaris@tullepetaonsnieuws.nl. De commissie Protocol gaat vervolgens oriënterende gesprekken aan met de beste kandidaten. Die commissie gaat zelf ook op zoek naar mogelijke kandidaten. 

Uiteindelijk legt Protocol een paar voorkeuren voor aan de voorzitter en de stichting, daaruit volgt een voordracht die ook de rest van het bestuur gepresenteerd wordt. De stichting streeft ernaar de nieuwe nar rond het zomerreces intern bekend te kunnen maken.

Roosendaal moet op zoek naar een nieuwe nar, omdat Malou van Rede een paar weken geleden bekend maakte te zullen stoppen. Zij heeft de functie vijf jaar vervuld. Ze was de eerste vrouwelijke carnavalsfunctionaris in Roosendaal.