Volledig scherm
© Thinkstock

Woningbouw in gemeente Rucphen in de lift: tientallen nieuwe woningen

RUCPHEN - Het gaat goed met de woningbouw in de gemeente Rucphen. Het komende jaar worden er vele tientallen nieuwe woningen gebouwd en de belangstelling voor allerlei projecten is groot.

Dat constateert een tevreden wethouder René Lazeroms nadat het college van B en W onlangs de handtekening zette onder afspraken met woningcorporatie Thuisvester voor 2017. Ook de huurdersvereniging is content met de prestatieafspraken van dit jaar.

"Je kunt merken dat we de economische crisis voorbij zijn", zegt Lazeroms. "We maken komend jaar echt een stap voorwaarts. Er zijn in alle kernen woningbouwprojecten, zowel huur als koop, waarvoor de belangstelling groot is. Neem bijvoorbeeld de locatie Meubeltrend in Sprundel, binnen een paar dagen werden 5 van de 7 te bouwen woningen verkocht."

Projecten
Corrie Sprenkels, voorzitter van de huurdersvereniging, is vooral blij met enkele kleine projecten in Zegge en Schijf. "Wij hebben er echt op aangedrongen dat ook in deze twee kleinste kernen gebouwd zou gaan worden. Daarnaast heeft Thuisvester nu meer oog voor sociale huurwoningen. De verkoop van woningen uit de eigen voorraad is de afgelopen jaren gehalveerd."

In plaats van 30 woningen per jaar te verkopen gaat Thuisvester tegenwoordig uit van 15 woningen per jaar. Het daadwerkelijke aantal verkochte woningen is uiteraard afhankelijk van het aantal mensen dat verhuist en de woningmarkt. Thuisvester verkoopt woningen omdat ze de woningvoorraad willen verjongen en omwille van de 'financiële continuïteit'. De corporatie was gistermiddag niet bereikbaar voor een reactie.