Volledig scherm
Verbouwing van het douanekantoor op het Kadeplein naar appartementen. © Peter van Trijen / Pix4Profs

Wonen in voormalig douanekantoor in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het verlaten douanekantoor op de Kade in Roosendaal wordt omgebouwd tot woonruimte met 49 appartementen.

Waar douaniers toezicht hielden op de in- en uitvoer van goederen, komen Roosendalers te wonen, in het gebouw dat de passende naam 'De Douanier' krijgt.

Ontwikkelaar Coresta heeft het Roosendaalse bouwbedrijf BVR gevraagd het plan uit te voeren. ,,We hebben best een tijd besteed aan het slopen, pas begin november zijn we met het opbouwen gestart. Nu werken we constant met ongeveer dertig mensen aan de verbouwing’’, zegt projectmanager Rob Scheerenberg van BVR.

Door de indeling van het gebouw zijn niet alle 49 appartementen even groot, de ruimte varieert straks van 52 tot 90 vierkante meter. ,,Een tweede slaapkamer, een grotere woonkamer, daar zitten de verschillen in.’’

Wel is bij alle appartementen het nieuwe balkon even groot: 9 vierkante meter. Deze serie balkons zorgt voor een totaal andere uitstraling van het gebouw. ,,Bij het afbreken van de steigers worden de balkons geplaatst. Ze zijn van hout en dat breekt de lichte wand. Samen met de zwarte kozijnen’’, zegt Schee­renberg.

Belangstelling
Voor de woningen is veel belangstelling, bevestigt Boonen. ,,We hebben 66 aanmeldingen. De gesprekken zijn nog gaande want er zijn nog 26 appartementen beschikbaar, voor de rest hebben we een huurder gevonden.’’