Volledig scherm
Nieuwe Markt in Roosendaal.

Winkels centrum Roosendaal op zaterdag weer om vijf uur dicht

ROOSENDAAL - Door gebrek aan belangstelling bij het winkelend publiek is de verruimde openstelling op zaterdag alweer teruggedraaid. Dat hebben de binnenstadsdirectie, ondernemersvereniging Collectief en de Roselaar bekendgemaakt.

,,De ervaring is dat de binnenstad op zaterdag tussen vijf en zes uur leeg loopt en dat de consument dus niet gevoelig is om tot zes uur te kunnen shoppen'', aldus voorzitter Bob van Dijk van Collectief.

Op nadrukkelijk verzoek van de ondernemers is daarom besloten om de sluitingstijd op zaterdag per direct weer op vijf uur te zetten. Van Dijk had liever gezien dat de detailhandel het nog enkele maanden had volgehouden. ,,We gaan richting voorjaar; dan is het weer langer licht en krijgen mensen misschien wel zin om langer te winkelen. Maar Collectief vertegenwoordigt de ondernemers. Als het hun wens is om ermee te stoppen, voeren wij dat uit.''

Het extra uur op zaterdag was onderdeel van een breder offensief om de winkeltijden in het stadshart op te rekken. Sinds 1 november 2016 is het elke zondag koopzondag in Roosendaal én gaan op maandagochtend de winkels al rond half tien open vanwege de weekmarkt op de Nieuwe Markt.

In tegenstelling tot de zaterdag is de vaste openstelling op zondag wél een succes, zegt Van Dijk. ,,De cijfers geven aan dat de omzet op zondag een extra omzet is en géén verschuiving van omzet. We horen alleen maar positieve reacties vanuit de Roselaar en de ondernemers van de Passage en de Nieuwe Markt.''