Wingwalkers stunten boven Breda Airport

BOSSCHENHOOFD - De Breitling Wingwalkers zijn dé grote attractie tijden de Breda Airshow op zaterdag 2 september. Stuntmannen en -vrouwen op vliegtuigvleugels boven Bosschenhoofd.

De laatste Breda Airshow, in 2015, trok zo'n 15.000 bezoekers naar het voormalige West-Brabantse vliegveld  Seppe. Deze vierde vliegshow is weer een samenwerking tussen Breda International Airport en studenten luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.  Samen willen ze luchtvaart promoten bij een breed publiek. Zaterdag 2 september is het vliegveld dus open voor iedereen, van 11.00 tot 18.00 uur. 

Spektakel

De organisatie is trots op de komst van de beroemde Breitling Wingwalkers, een internationaal gezelschap vliegeniers en acrobaten dat met en op zijn Saab-toestellen voor spektakel zorgt. Het stuntteam doet twee shows, te beginnen om 12.30 en 16.15 uur. 

Naast de TU Delft met een hangar vol demonstraties, is ook de Koninklijke Luchtmacht prominent present in Bosschenhoofd. Die laat het publiek op een speciaal hiervoor ingericht Defensie-terrein onder meer een F-16-vliegtuig zien en twee helikoptertypes: de Chinook en een Apache. Verder is op de VSV Breda Airshow nog een heel scala aan activiteiten, informatiestands en verkoopkramen.

Volledig scherm
Breitling Wingwalkers & Yoshihide Muroya - Japan © Breitling Wingwalkers
Volledig scherm
Breitling Wingwalkers - Kuweit © Breitling Wingwalkers