Volledig scherm
© Pix4Profs/Peter van Trijen

Wind en modder extra uitdaging voor Wouwse ATB-tocht

WOUW - De thuisblijvers kregen zondagochtend ongelijk tijdens de elfde editie van de ATB-tocht van de Wouwse Molenrijders. Ondanks wat wind en modder op sommige delen van het parcours, was het een uitdagende tocht.

Na afloop kregen de organisatoren van alle zijden complimenten van de 900 deelnemers. ,,We hadden een extra lus van vijf kilometer met de nodige uitdagingen en 200 extra hoogtemeters op De Kragge ingelast en dat maakte het voor meeste fietsers nog aantrekkelijker”, zegt Frans Goorden, terwijl hij voor enkele vrijwilligers een kop tomatensoep inschept.

Die tomatensoep was er trouwens voor alle deelnemers die zich na afloop in café Donkenhof meldden. Onderweg werden de deelnemers verwend met wat versnaperingen en drank, leden van de vereniging beveiligden gevaarlijke oversteekpunten en een servicewagen reed rond om mensen met pech te helpen. Eén deelnemer kwam ongelukkig ten val tijdens de tocht en werd met een gebroken enkel opgehaald door de ambulance.

Technische lus

Modder was er vooral op de bospaden en het parcours over De Kragge. Die modder kwam op de fietsen en de deelnemers terecht, waardoor mannen en vrouwen vol modderspatten aan het einde van het parcours kwamen. Maar bij de Carwash op ‘De Donken’ konden gisteren niet alleen auto’s worden gewassen, maar ook de fietsen. De lus over De Kragge was erg technisch, vandaar dat bij de inschrijving was aangegeven dat mensen die technisch minder handig waren, die extra lus beter niet konden nemen.

,,Wij hebben gekozen voor de route van 47 kilometer”, vertellen enkele deelnemers uit Hendrik-Ido-Ambacht, ,,Bij ons is alles vlak, maar hier kunnen we ook klimmen en de nodige hoogtemeters maken.”

Dan komt een Belgische deelnemer naar buiten met een glas bier voor één van de organisatoren: ,,U mekanieker heeft mijn ketting gerepareerd en toen ik vroeg wat ik hem schuldig was, zei hij dat ik u maar een pintje moest geven!” Dat tekent de ontspannen sfeer na afloop van de tocht. Een tocht die volgend jaar zeker weer op de wielerkalender komt.