Volledig scherm
Screenshot Tygo in de GHB © EO

Willebrordse wijkagent in Zevenbergen, kan dat?

tygo in de ghbRUCPHEN - Kan een Willebrordse wijkagent zomaar in Zevenbergen worden ingezet?

Die vraag stelde de PVV-fractie van de gemeente Rucphen afgelopen week aan burgemeester Marjolein van der Meer Mohr.  Aanleiding: het optreden van de politie in de vierdelige EO-tv-serie over ghb die afgelopen maandag begon en deels in de gemeente Rucphen werd opgenomen.

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr werd zelf ook geïnterviewd voor het programma, maar wist op dat moment niet dat er ook met de politie gesproken werd, zei ze tijdens de commissievergadering. 

Legitiem

Volgens politiewoordvoerster Enny de Wit is het niet raar dat de betreffende wijkagent naar Zevenbergen ging om met een verslaafde vrouw te praten. ,,Het komt vaker voor dat wijkagenten mensen bezoeken die verhuisd zijn. Dat hoort bij hun werk en is heel legitiem. Daar moet je niet zo strak inzitten. Wijkagenten zijn echt niet gebonden aan de grens van hun wijk. Bovendien, Rucphen, Zevenbergen en Roosendaal behoren tot hetzelfde teamgebied. ”

Ad Vissenberg van de PVV zei het jammer te vinden dat de EO zo'n negatief beeld schetst van St. Willebrord. ,,Het gebruik van ghb gebeurt overal.”