Volledig scherm
© Thinkstock

Willebrorder verdacht van ontucht met 7-jarige meisjes mag berechting niet in vrijheid afwachten

ST. WILLEBRORD/BREDA - Hevig trillend zit de 61-jarige Willebrorder in het beklaagdenbankje. Hij wil graag met de feestdagen thuis zijn, maar de officier van justitie voelt daar bar weinig voor. 

De officier van justitie verdenkt de man van ontucht met twee minderjarige meisjes in Sint Willebrord en Roosendaal en het maken van kinderporno.

Recidive

En ook de rechtbank gaat niet mee in zijn verzoek om de berechting in vrijheid te mogen afwachten. Ook al is zijn vrouw hulpbehoevend en net geopereerd. Daarvoor zijn de verdenkingen te ernstig en spreekt het rapport van de reclassering in zijn nadeel. En dat heeft te maken met de kans op recidive.

Quote

De verdenkin­gen zijn te ernstig om zijn berechting in vrijheid te mogen afwachten

De man zou zich in oktober 2018 hebben vergrepen aan een toen zevenjarig meisje in Sint Willebrord. Een jaar eerder heeft hij volgens de aanklacht ontuchtige handelingen gepleegd met een eveneens zevenjarig meisje in Roosendaal. En de derde beschuldiging luidt dat hij medio dit jaar seksueel getinte foto’s heeft gemaakt van een minderjarige.

De volgende zitting, ook pro forma, is op 20 februari.

  1. Geef de wethouder een baan

    Geef de wethouder een baan

    Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.