Wielerexperience Roosendaal.
Volledig scherm
Wielerexperience Roosendaal. © Coen Hagenaars

WielerExperience in Roosendaal zwicht voor coronamaatregelen

ROOSENDAAL - De WielerExperience op het voormalige Red Band-sportpark gaat toch per direct dicht. Eerder deze maand bleef het nog open ondanks de coronacrisis. 

Robert Schuurman van de stichting achter WielerExperience: ,,Het is een wel overwogen besluit. We hebben overlegd met de gemeente Roosendaal en de veiligheidsregio.”

Moeilijk besluit 

Schuurman vindt het wel een lastig besluit: ,,We hadden het graag opengehouden, maar we leggen ons neer bij het besluit. Het is in goed overleg gegaan. We hebben ook vervelende reacties gehad omdat we openbleven. Dat was wel heel vervelend.”

Hij legt uit dat het eerst best kon dat er nog mensen konden fietsen. ,,Het wordt beter weer en dan blijven mensen langer hangen en gaan ze in een groep bij elkaar staan. Dat mag dus niet!”

Per direct 

,,Helaas was er vandaag al iemand onderweg naar onze WielerExperience. Die had een uur in de auto gezeten en stond voor een dichte deur.” 

Hoe lang het fietsspektakel sluit is niet bekend: ,,Geen idde, we moeten even kijken hoe het zich gaat ontwikkelen. We houden vanaf nu de landelijke richtlijnen aan.”