Volledig scherm
Molen De Arend staat momenteel in de steigers. Het dakleer op de kap moet eens in de 25 jaar worden vervangen. foto Edwin Wiekens/het fotoburo

Wieken De Arend Wouw terug op molen

WOUW - De Wouwse korenmolen De Arend staat er weer in volle glorie bij.

Vorige week werden de gerepareerde wieken teruggeplaatst.

Sinds enkele maanden is een stichting bezig geld bijeen te brengen voor herstel van het monument. Eén van de eerste bijdragen voor het restauratiefonds kwam van Theo van der Zijden uit de Greeflaan. Hij heeft sponsors gezocht voor zijn deelname aan de Vierdaagse van Nijmegen. Zo kon hij 260 euro overhandigen aan voorzitter Ton Kuijten van de Stichting Wouwse Molen. ,,We zijn blij met elke bijdrage, want er moet nog heel wat aan de molen gebeuren."

Inmiddels is het schilderwerk ver gereed. Voor de korte termijn wachten nog twee klussen: het voegwerk moet hersteld worden en het molendek moet waterdicht gemaakt worden. ,,Geld van de provincie moeten we dit jaar nog besteden, anders vervallen die middelen", zegt Kuijten. De bedoeling is dat er het komende jaar ook een actie van start gaat om 'Vrienden van de Wouwse molen' te werven en bakkerij Croonen in de Kloosterstraat bestemt een deel van de opbrengst van molenbrood voor het onderhoudsfonds.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Buurman wei Verbiest in Wouw vreest voor zijn rieten dak: wat als buren te dichtbij een vuurtje stoken?

    Buurman wei Verbiest in Wouw vreest voor zijn rieten dak: wat als buren te dichtbij een vuurtje stoken?

    WOUW/DEN HAAG - De Raad van State moet zich opnieuw gaan uitspreken over woningbouw aan de Bulkstraat in Wouw. Dinsdag stond bewoner van de Bulkstraat Sjef Dekkers hiervoor in Den Haag bij de hoogste bestuursrechtbank. Hij vindt dat de woningen die in de wei Verbiest gepland staan te dicht op zijn met riet gedekte huis komen. Hij is bang voor brand als zijn buren een vuurkorf in hun tuin aansteken. ''Ik ga straks meer met een gerust hart op vakantie'', vertrouwde hij dinsdag de drie bestuursrechters toe.