Volledig scherm
Stichting Jong wint Jongerenprijs 2018. © Klemtoon Media

Wie wint de Cultuurprijs Roosendaal 2019?

ROOSENDAAL - De genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal en de Jongerenprijs voor 2018 - 2019 zijn bekend. Het was een bijzonder cultureel jaar waarin onder andere 750 jaar Roosendaal is gevierd.

Vrijdag 13 september vindt vanaf 19.30 uur de uitreiking van de prijzen plaats in theater De Kring in Roosendaal. De genomineerden voor de Cultuurprijs zijn Kunsten onder 1 Dak, De Witte Roos, Onderling Kunstgenot, stadsbeiaardier Toni Raats en Theaterwerkplaats Tiuri. 

Beeldende kunst

Kunsten onder 1 dak bundelt alle disciplines van de beeldende kunst. Het geeft kunstenaars in onze gemeente een terugkerend platform en daarmee perspectief want het is niet aan alle kunstenaars gegeven om te kunnen exposeren. Rederijkerskamer De Witte Roos organiseert al 25 jaar bijeenkomsten, literaire ontmoetingen en literaire avonden. Door hun activiteiten laten ze elke keer opnieuw de waarde zien die literatuur heeft. 

Quote

Zonder De Witte Roos had Roosendaal nooit in levende lijve schrijvers kunnen
ontmoeten

Jury Cultuurprijs, Roosendaal

Amateurtoneelvereniging Onderling Kunstgenot is sinds 1919 actief in Nispen. Naast de jaarlijkse uitvoeringen zijn ze ook te zien tijdens het TOL-spektakel, het eenakterfestival en op de braderie van Nispen. Stadsbeiaardier Toni Raats zoekt vaak de samenwerking op en weet van elk muziekstuk iets bijzonders te maken.

Jongerenprijs

De Bredase Theaterwerkplaats Tiuri opende in 2009 in Roosendaal een vestiging voor theateractiviteiten voor mensen met een beperking. Dit gebeurt onder leiding van professioneel geschoolde theatermakers, artiestenbegeleiders en docenten.

Voor de Jongerenprijs komt in aanmerking Het Dansatelier, dat gespecialiseerd is in kinderdans, klassiek ballet, moderne dans, moderne jazz dans en spitzen. Ook genomineerd is de mega-energieke, jonge, tien koppen tellende band HIP die een combinatie brengt van funk soul, jazz, ska en pop.

Iedereen kan stemmen op cultuurprijsroosendaal.nl.