Rotondekunst van speelboerderij De Scherpenberg. Eigenaar Marcel Sommers staat bij de koe. Op de kale plaat ontbreekt een derde varkentje. Het is gestolen net als een lammetje.
Volledig scherm
PREMIUM
Rotondekunst van speelboerderij De Scherpenberg. Eigenaar Marcel Sommers staat bij de koe. Op de kale plaat ontbreekt een derde varkentje. Het is gestolen net als een lammetje. © Pix4Profs / Peter van Trijen

Wie heeft varken en lammetje weg gehaald op rotonde Schijf?

SCHIJF - Als gewezen varkensboer kon Marcel Sommers meestal vrij makkelijk afstand doen van zijn veestapel als de beesten rijp waren voor de slacht. Maar nu een varkentje en lammetje zijn weggehaald op de nieuwe rotonde, doet hem dat wel wat.

  1. ZLTO en Roosendaal ruziën over bestrijding giftig jacobskruiskruid: ‘Meer dieren dood zonder oorzaak’
    PREMIUM

    ZLTO en Roosendaal ruziën over bestrij­ding giftig jacobs­kruis­kruid: ‘Meer dieren dood zonder oorzaak’

    ROOSENDAAL - Boerenorganisatie ZLTO en de gemeente Roosendaal liggen met elkaar in de clinch over de bestrijding van het jacobskruiskruid. De ZLTO pleit voor actieve bestrijding van het voor mensen en voor veel dieren giftige plantje, maar de gemeente Roosendaal wil daar niet aan beginnen: die is dat niet verplicht én dat staat volgens haar haaks op het nieuwe natuurbeleid van de stad.