Volledig scherm
Bas van de Goor © Kay int Veen

Wie doet mee aan de Diabetes Challenge? 'Wandelen is behandelen'

ROOSENDAAL - Tijdens een informatiebijeenkomst gisteravond in het Stadskantoor hield oud-topvolleyballer Bas van de Goor een pleidooi voor de Nationale Diabetes Challenge die half april van start gaat. 

De bijeenkomst, georganiseerd door vier zorggroepen uit West Brabant, de gemeente Breda, de Diabetesvereniging Nederland en de Bas van de Goor Foundation, was gericht op eerste lijn zorgprofessionals, gemeentevertegenwoordigers en buurtsportcoaches. Van de Goor legde uit hoe hij zelf aan den lijve had ondervonden hoe belangrijk bewegen is voor mensen met diabetes. 

Diabetes

Quote

Ik leerde: hoe meer je sport ,hoe beter je bloedsui­ker­spie­gel onder controle is

Bas van de Goor

,,Ik heb diabetes type 1. Toen ik met volleybal vanwege een blessure stopte, moest ik mijn insulinegebruik verdubbelen'', vertelt Van de Goor. ,,Ik leerde: hoe meer je sport, hoe beter je bloedsuikerspiegel onder controle is.'' Om zijn diabetes weer onder controle te krijgen, ging Van de Goor marathon lopen. 

Tevens zette hij een stichting op om mensen aan het lopen te krijgen. Na wandeltochten in Marokko en IJsland besloot Van de Goor het dichter bij huis te zoeken. In Nijkerk werd in 2014 met succes de eerste Diabetes Challenge gehouden. In 2015 gebeurde dat op 16 locaties in Nederland en vorig jaar op 162 locaties met 3277 deelnemers. 

Dit jaar hoopt de Nationale Diabetes Challenge via de zorgprofessionals 7000 wandelaars te trainen om na 20 weken 5 kilometer te kunnen lopen tijdens de NDC Finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Programmaleider Jeroen Flim hield de aanwezigen voor dat bewegen een gratis medicijn is: ,,Wandelen is behandelen!'' 

 1. 'Wij zijn nederig, dat is onze grote kracht'

  'Wij zijn nederig, dat is onze grote kracht'

  Die connectie, gecombineerd met vele uren trainingsarbeid, heeft zijn vruchten afgeworpen. Afgelopen zondag haalden de broers als duo de eerste plaats bij het UDO (United Dance Organisation) Nederlands kampioenschap Hiphop, in de allerhoogste categorie. Bohdy werd ook nog eens 's lands beste met zijn solo, ook weer in de hoogste categorie. Ohry werd vierde. Daarmee hebben ze zich gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap op 12 en 13 mei in het Duitse Kalkar en het wereldkampioenschap in augustus in Glasgow.
 2. Toine Theunis, Roosendaalse superman die alles kan?
  PREMIUM

  Toine Theunis, Roosendaal­se superman die alles kan?

  ROOSENDAAL - Toine Theunis is voor de tweede keer de architect van de nieuwe Roosendaalse coalitie. De bestuurder met veruit de meeste voorkeurstemmen van allemaal, drukt al jaren zijn stempel op de gemeente Roosendaal. Is hij een soort superman die alles kan of heeft de voorman van de Roosendaalse Lijst inmiddels teveel politieke macht? Een portret aan de hand van (oud)bestuurders die met hem werk(t)en. 'Toine lijkt op een teflon pan, alles glijdt van hem af'.

poll

De nostalgische kermis in Roosendaal mag een jaarlijkse traditie worden

 • Eens (83%)
 • Oneens (17%)
2303 stemmen