Volledig scherm
Bas van de Goor © Kay int Veen

Wie doet mee aan de Diabetes Challenge? 'Wandelen is behandelen'

ROOSENDAAL - Tijdens een informatiebijeenkomst gisteravond in het Stadskantoor hield oud-topvolleyballer Bas van de Goor een pleidooi voor de Nationale Diabetes Challenge die half april van start gaat. 

De bijeenkomst, georganiseerd door vier zorggroepen uit West Brabant, de gemeente Breda, de Diabetesvereniging Nederland en de Bas van de Goor Foundation, was gericht op eerste lijn zorgprofessionals, gemeentevertegenwoordigers en buurtsportcoaches. Van de Goor legde uit hoe hij zelf aan den lijve had ondervonden hoe belangrijk bewegen is voor mensen met diabetes. 

Diabetes

Quote

Ik leerde: hoe meer je sport ,hoe beter je bloedsui­ker­spie­gel onder controle is

Bas van de Goor

,,Ik heb diabetes type 1. Toen ik met volleybal vanwege een blessure stopte, moest ik mijn insulinegebruik verdubbelen'', vertelt Van de Goor. ,,Ik leerde: hoe meer je sport, hoe beter je bloedsuikerspiegel onder controle is.'' Om zijn diabetes weer onder controle te krijgen, ging Van de Goor marathon lopen. 

Tevens zette hij een stichting op om mensen aan het lopen te krijgen. Na wandeltochten in Marokko en IJsland besloot Van de Goor het dichter bij huis te zoeken. In Nijkerk werd in 2014 met succes de eerste Diabetes Challenge gehouden. In 2015 gebeurde dat op 16 locaties in Nederland en vorig jaar op 162 locaties met 3277 deelnemers. 

Dit jaar hoopt de Nationale Diabetes Challenge via de zorgprofessionals 7000 wandelaars te trainen om na 20 weken 5 kilometer te kunnen lopen tijdens de NDC Finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Programmaleider Jeroen Flim hield de aanwezigen voor dat bewegen een gratis medicijn is: ,,Wandelen is behandelen!'' 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement