Hier op het stadskantoor van de gemeente Roosendaal moet de subsidieaanvraag op 30 september binnen zijn.
Volledig scherm
Hier op het stadskantoor van de gemeente Roosendaal moet de subsidieaanvraag op 30 september binnen zijn. © peter van trijen/pix4profs

Wethouders Raaijmakers: Vraag op tijd subsidie aan!

ROOSENDAAL - Hoewel de aanvraagtermijn nog maar vier weken duurt heeft tot nu toe nog maar een handvol Roosendaalse instellingen om subsidie gevraagd bij de gemeente.

De termijn eindigt op 30 september. Wie daarna nog om subsidie vraagt is te laat. 

Maar volgens woordvoerder Pieter Thielen van de gemeente komt het waarschijnlijk allemaal nog goed. ,,We hebben nu een handvol aanvragen binnen, maar ook dat is ieder jaar om deze tijd zo. Je ziet het steeds na de vakantie op gang komen", aldus Thielen. 

Voldoende budget

Wethouder Inge Raaijmakers: ,,We hebben nog niet veel subsidieaanvragen voor 2020 binnen. Terwijl er voldoende budget beschikbaar is. En de tijd begint te dringen! Wees er dus snel bij. De aanvragen moeten uiterlijk op 30 september bij ons binnen zijn. Te laat is te laat.” Ze hamert ook op een juiste en complete aanvraag. Alleen dan neemt de gemeente ze in behandeling.

Dienstverlening

Bedrijven, verenigingen, clubs of stichtingen die activiteiten op het gebied van cultuur en recreatie, onderwijs, sport, sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening in de gemeente Roosendaal kunnen subsidie aanvragen. Op 6 juni heeft de gemeenteraad een nieuw subsidiebeleid vastgesteld. 

Quote

We hebben nog niet veel subsidie­aan­vra­gen voor 2020 binnen. Terwijl er voldoende budget beschik­baar is

Inge Raaijmakers, Wethouder gemeente Roosendaal

In het vorige subsidiestelsel kregen organisaties geld op basis van historie en relatie. De kern van het nieuwe stelsel is dat alle potentiële partijen subsidie kunnen krijgen. Bijvoorbeeld: als muziekschool A al twintig jaar muziekonderwijs geeft in Roosendaal, maar muziekschool B uit Sneek kan het beter en goedkoper, dan gaat de subsidie naar Sneek.

Het aanvragen van subsidie gaat online via www.roosendaal.nl/subsidies. Daar staat ook uitgelegd wie er subsidie kan aanvragen en waarvoor. En op welke manier de subsidie verstrekt wordt. Voor kleine activiteiten hoeven er minder documenten te worden ingediend en er is een begrotingsvoorbeeld beschikbaar Bij de gemeente zitten mensen van ‘het subsidieteam’klaar om vragen te beantwoorden. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer 14 0165 of per mail aan subsidies@roosendaal.nl.

Half december

Op 2 oktober maakt de gemeente bekend hoeveel aanvragen er per subsidieregel zijn binnengekomen. Er staan 23 subsidieregelingen open. Partijen die een subsidie van 1 miljoen euro of meer voor vier jaar aanvragen en/of die personeel in dienst hebben, weten uiterlijk 1 november of ze wel of geen subsidie krijgen. Voor alle overige subsidieaanvragen geldt dat de gemeente uiterlijk half december duidelijkheid geeft.